Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2014 20:09 - Част-3 Победими ли са раковите клетки от билките и биохимичните компоненти в тях!
Автор: bilkabg Категория: Други   
Прочетен: 3390 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 29.12.2014 12:55


Част - 3    Победими ли са раковите клетки от билките и биохимичните компоненти в тях!

Лимфната система започва от междуклетъчното пространство с финни нишковидни прелимфатични образувания. Точно тук се установява връзката между лимфната течност и плазмата, течността която изпълва междуклетъчното пространство. Прелимфатичните нишки преминават в капиляри, а капилярите в по-голями лимфни съдове. Само по тях през определено растояние и на определени места се разполагат лимфни възли. Лимфните възли представляват биологични филтри на пътя на движещата се лимфна течност. Лимфните възли изпълняват следните функции:
  • imageЗадържат и фагоцитират (т.е. изяжда ги, изхвърля ги или при по-големи образувания ги обвива в капсула) към 99 % от всички чужди вещества в лимфата.
  • Обогатяват лимфата с лимфоцити, плазмоцити и макрофаги (виж част2)
  • В тях се изработват антитела, от образуващите се тук плазмоцити и с помощта на макрофагите.
  • Раковите клетки, бактериите, които не са загинали напълно и успяват да попаднат в лимфата, след нейното преминаване през възлите загиват или понижават значително жизненоста си.
  • Лимфните възли служат като депо за натрупване на излишната лимфа и задържане на увеличеният брой токсини.                                                                  Ето защо преди да се слее с кръвоносната система, лимфната течност преминава през минимум един лимфен възел по пътя на изчистването и токсичните, фагоцитирани вещества  които се намират в лимфният възел се извеждат от него посредством потенето, поради факта, че лимфната система няма самостоятелен пряк изход навън. А токсичните вещества намиращи се в лимфната течност се придвижват  къмвенозната система, а оттам посредством кръвоносната система се транспортират за доочистване от бъбреците, черният дроб, дебелото черво бронхите.                         Лимфната течност в лимфната система се придвижва много бавно с скорост около 30 см за една минута. Тя няма собствен помпен механизъм, какъвто сърцето изпълнява за кръвоносната система. Лимфата има енигматичен пропулсивен механизъм и забавено предвижване в лимфният съд, който се намира между две клапи или между два лимфни възела. Целта на това регулирано забавяне е да се даде достатъчно време на лимфоцитите да се справят и унищожат възможно по-голям брой туморни клетки, бактерии, вируси и други токсични продукти. Движението на лимфната течност освен че е забавено е и само в една посока тоест то е еднопосочно. Еднопосочното движение се регулира от лимфните клапи, които са разположени по всичките съдове на цялата лимфна система, и те не допускат обратното придвижване на лимфната течност. Пропулсивният механизъм на движение на лимфата се осъществява благодарение на вътрешни и външни фактори.                          Вътрешните фактори са : лимфообразуването и съкратителната активност на лимфните съдове, лимфните клапи и лимфните възли.                               Външните фактори са: мускулните движения, перисталтиката на червата,дихателният механизъм, пулсациите на кръвоносната система. Физическата активност при човека увеличава скороста на движение на лимфата  до 15 пъти и може да достигне скорост за една минута придвижване от 450 см. Основната функция на лимфната система е да изчисти организма от вредните компоненти в целият човешки организъм. А ето как става това: Преминалата през стените на кръвоносните капиляри част от плазмата на кръвта влиза в състава на плазмената човешка тъканна течност, която изпълва тъканните пространства и междуклетъчните цепнатинки в човека.
image Заедно с  нея проникват хранителни вещества и кислород, бели кръвни клетки и продукти от обмяната.Точно тук се осъществява връзката посредством лимфните капиляри, като част от нея навлиза в лимфните капиляри и се придвижва по лимфната система за последваща обработка и изчистване до вливането и във венозната система при гръдната вена. Пак по лимфната система става разпространяването  на раковите клетки в различните органи на човешкото тяло, когато тя е претоварена с токсични вещества. От всичко казано до тук ясно се очертава най-важният кръгооборот в човешкия организъм, а именно: - тъканна плазмена течност - лимфна система - кръвоносна система - кръвна плазма отделена от кръвоносните капиляри – човешка плазма – и отново лимфна система и т.н. Без дейноста по изчистването на организма от лимфната система, цялата имунна система на човека ще бъде в колапс, а това ще е превъзходната среда за развитие на раковите клетки, тяхното метастазиране и развитието на множество болести. И тук вече взимат участие множеството биохимични компоненти, съдържащи се в билковите извлеци. ...................................................................следва част 4.



Гласувай:
1



1. kasnaprolet9999 - Бихте ли написали причините за з...
29.12.2014 14:20
Бихте ли написали причините за злокачественото заболяване на лимфните възли -наречено лимфома, при кето младите хора си отиват за броени месеци, а при възрастните минават години преди да се споминат. Моят свекър си го държа 10 г. и накрая почина от друго.
цитирай
2. bilkabg - `Лимфом
01.01.2015 17:14
Лимфома е рак на лимфната система. Предизвиква се от засиленото производство на лимфоцитни клетки с отклонения от нормалните лимфоцити. Производството на лимфоцити е около 33% от общият брой левкоцити. Те се генерират от далака, лимфните възли и тимуса. Това производство на лимфоцити е процес на множество ензимно- каталитични химични и биохимични трансформации в тези три органа.След 25 годишна възраст ензимните каталитични функции на организма намаляват с 1% - 2% средногодишно,така че на около 50години същите тези функции са с 40% - 50% снижени в сравнение с юношеската възраст . А при тимуса функците започват да намаляват драстично още след пубертета и над 40 годишна възраст тя е едва 10%.Останалите клетки в тимусната жлеза ,които са 90% са еволюирали след най-активният период от раждането до пубертета. в мастни клетки и мастна тъкан. Тези процеси в човешкият организъм водят и до забавеното производство на ракови тоест на анормални лимфоцитни клетки в сравнение с младежката възраст.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Интересното е, че той се разболя от ...
05.01.2015 14:49
Интересното е, че той се разболя от рак на лимфната система в напреднала възраст, когато се произвеждат малко на брой анормални лимфоцитни клетки. Как се обяснява тотава причината за това заболяване.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - В курса по медицинска радиестезия ...
05.01.2015 14:55
В курса по медицинска радиестезия ни научиха, че за лимфомата е подходящ чай от жълто еньовче. Аз давах на свекъра, както и спиртни извлеци от него и други билки. Две години преди да почине изследванията му бяха чудесни, по-късно обаче се появиха други проблеми, за част от които ни каза твърде късно, когато вече не можеше нищо да се направи. Все пак той доживя до 88 г. възраст, което за мъж е повече от добро постижение.
цитирай
5. bilkabg - Лимфом в напреднала възраст и тимусната функция
06.01.2015 23:32
В тимуса,чиято функция в напреднала възраст е изключително занижена,се създават най-мощните убийци на раковите клетки.Това са Т-лимфоцити или още наричани Т-килъри.В тимусната жлеза,те се специализират в: 1-разпознаване на раковата,или която и да е друга увредена клетка от нормално функциониращата човешка клетка. и 2- унищожаване на всички изменени клетки като раковите и други повредени клетки от вируси,отровнивещества, радиация,стрес.Точно тази силно намалена специфична функция на тимуса от напредналата възраст,нарушава крехкото равновесие в количеството на Т-лимфоцитите, между новосъздадени и необходими за унищожаване на раковите клетки.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Билковият продук Саменто, пред...
09.01.2015 13:12
Билковият продук Саменто, представляващ пречистен котешки нокът увеличава броя точно на тези Т-лимфоцити и спомага те да узреят по-бързо до възраст, в която стават силни да се справят с тези тумурни клетки. Продава се в аптеките на веригата "Лечител". Еньовчето по принцип помага за всички видове рак, такава му е вълновата характеристика, замерена с радиестезичен линеал от най-добрия естезист бай Георги от Варна, който навремето провеждаше в София курсове по медицинска радиестезия.
цитирай
7. bilkabg - Правилният подход към функциите на човека има първостепенно значение!
12.01.2015 17:16
Засилването на всяка дейност на производството на лимфоцити е изключително неправилно, ако не е извършено редуцирано изчистване на лимфните възли,тимусната жлеза,а при по-сериозни болести и цялата лимфна система.Само след правилен подход спрямо производството и съзряването на лимфоцитите е подходящо засилването на процеса по ускоряване на бързото им съзряване. А този подход има пет нива на изчистване,описани в ЧАСТ- 4. Един добър продукт в аптеките,който се справя с петстепенното изчистване на лимфната система е деветбилковият сироп Биоктин.Едва след неговата употреба и доброто изчистване на лим.система, трябва да се пристъпи към билки,засилващи съзряването им,за да не се допуснат функционални грешки по време на образуването и оформянето им като Т-лимфоцити.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bilkabg
Категория: Други
Прочетен: 29773
Постинги: 8
Коментари: 14
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031