Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2014 12:19 - НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПРИЕМ НА ВОДНИ БИЛКОВИ ИЗВЛЕЦИ (СИРОПИ) СЛЕД ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ДИХАТЕЛНИТЕ ПЪТИЩА, ОСОБЕННО ПО ВРЕМЕ НА ГРИПНИ АТАКИ
Автор: bilkabg Категория: Други   
Прочетен: 1213 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.12.2014 11:10


  В България растат много лечебни растения, които ако ги употребяваме правилно ни пазят от множество болести и ни лекуват от последиците им. Нека вземем като пример едно остро инфекциозно заболяване, като грипа (инфлуенца)! Ако по време на болестта, ние вземаме билкови извлеци и правим билкови инхалации, то ние оздравяванме много по бързо и без последици. Но, ако наблегнем на лекарствената терапия, то процеса на оздравяване е бавен и затруднява нашият организъм. Почти винаги след лекарствена терапия и без употреба на билкови извлеци имаме последици от страничните действия на леарствата, както и множество усложнения от вирусната атака. Вирусът на грипа се атакува най-комплексно посредством билкови извлеци, но не от една, а от няколко билки, които са така подбрани, че: 
  • едновременно унищожават вируса на грипа
  •  успоредно с това възстановяват и укрепват човешките клетки
  • и не на последно място активират изграждането на имунните клетки ( левкоцити ), които унищожават грипният вирус.
   А защо трябва да използваме повече от една билка, се вижда от данните, които съдържат комбинацията от различните билкови извлеци. Те представляват един природен комплекс със силно лечебно действие. Точно това физиологично лечебно действие на полученият природен комплекс от внимателно подбрани за целта няколко билки, се дължи на следните химични компоненти 
  • ПОЛИЗАХАРИДИ във вид на :  
  •  СЛУЗНИ ВЕЩЕСТВА (Корен Ружа, Широколист Живовлек, Подбел лист, Лопен цвят, Волски език лист)  
  •  Съдържащите се слузни вещества в билките изброени по горе и техният хетерополизахариден тип имат невероятно силно омекчаващо действие върху лигавицата на ГДП. Покривайки я плътно, което се дължи на вискозитета им, те набъбват и образуват плътен вискозен слой върху лигавицата. Това покритие води от своя страна до опазване на сетивните нервни окончания от разнородни дразнещи фактори и вещества. Намаляването на дразненето върху нервните окончания увеличава в пъти оздравителния процес на ГДП. Освен това им действие, слузните вещества имат роля на омекотяващо, омекчаващо лигавицата покритие с което ускоряват и подпомагат оздравителният процес при заболяване на ГДП
  • ГЛИКОЗИДИ във вид на:  
  •  молекулата на гликозидите е изградена от две части: захарна част, която се нарича гликон и незахарна част, която се нарича агликон или генин. Трудно разтворимите във вода агликони при свързване със захарите стават много по разтворими  
  • САПОНИНИ (Лопен цвят, Подбел лист, Широколист живовлек лист, Драка плод, Иглика корен, Великденче цвят)  
  • Примоласапонин съдържащ се в корена на игликата е тритерпенов сапонин, от които главният е примулова киселина А, гликозидите примверин и примулаверин, чиито агликони са производни на салициловата киселина. Сапонините имат пенообразуващ се характер и силно отхрачващо действие. Характеризират се с изключително добри емулгаторски свойства, с което улесняват резорбцията от организма. Иридоидният гликозид аукобин съдържащ се в Живовлека има силно антибактериално и противовъзпалително действие. Гликозида тусилагин съдържащ се в Подбела е с ясно изразено успокояващо кашлицата действие. Гликозида рутин съдържащ се в Драката е флавонов гликозид, агликон на флавоноидният гликозид кверцетин, които има силно спазмолитично действие.
  • ФЛАВОНОИДИ /ФЛАВОНОИДНИ ГЛИКОЗИДИ (Широколист живовлиек лист, Мащерка цвят, Драка плод, Великденче цвят)
  •  Флавоноидите (байкалин и скутеларин –съдържащи се в Живовлека)са естествени противоокислители. Те предпазват от окисление лековитите вещества в извлека. Особенно силно е действието им при витамин C, като пречат и го предпазват от окисление. Наименованието им идва от цвета им, които е от бледо-жълт до жълто-оранжев (Флавус – жълт).
  •  ДЪБИЛНИ ВЕЩЕСТВА /ТАНИНИ (Мащерка цвят, Волскиезик лист, Драка плод)
  • Те са естери на гликозата със шикалчена киселина. В използваните от нас билки посочени по горе танините са предимно катехинови танини. Танините имат уплатняващо, адстрингентно действие върху лигавицата и кръвоносните съдове. Върху външният пласт на лигавицата образуват коагулационна мембрана, която предпазва тъканта заедно с окончанията на сетивната нервна система от дразненето на различни болестотворни агенти. В резултат на това болката намалява, разширените кръвоносни съдове се свиват и лигавицата става непропосклива за токсични вещества. Другото действие на танините, е че обезвреждат микроорганизмите като коагулират протоплазмата им и абсорбират токсините.
  • ЕТЕРИЧНИ МАСЛА (Мащерка цвят, Великденче цвят,Корен бял оман)
  • Характеризират се предимно с увеличаване на бронхиалната секреция което улеснява отхрачването. Те имат пряко действие върху лигавицата на дихателните пътища.
  • Освен горе изложените вещества извлека съдържа и още широка гама от други компоненти като : ВИТАМИН C, ВИТАМИН К, КАРОТЕН,ЯБЛЪЧНА КИСЕЛИНА, АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА, ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА,МЛЕЧНА КИСЕЛИНА, СИЛИЦИЕВИ, МАГНЕЗИЕВИ, КАЛИЕВИ, КАЛЦИЕВИ, ЦИНКОВИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ, ЕНЗИМИ и др.                                                                              Едно от най характерните неща на билковите извлеци е да запазим активността на всичките по-горе изпроени природни химични компоненти. За целта трябва да знаем, че технологията за приготвяне на всеки отделен извлек трябва да е съобразена с целта ни - коя съставка искаме най-много да извлечем от билката. Ако целта ни е да извлечем максимално аскорбинова киселина, то извлека трябва да го подкислим до pH 5, тъй като само тогава можем да запазим аскорбиновата киселина в естествения и вид. Ако искаме да извлечем витамин С т.е L-аскорбат, то pH трябва да е неутрално, тогава йонизираната форма на витамин C е сило реактивоспособна, като редуциращ агент лесно реагира с въздуха и светлината, за това извлека трябва да се приготвя на тъмно и при слаб достъп на кислород (т.е в пълен до горе и добре затворен съд). Водият извлек на етеричните масла трябва да се извършва при стайна температура, тъй като те са силно летливи. Ако целта ни е да извлечем ензими не трябва да нагряваме извлека над 58° C. Танините, алкалоидите, минералните соли не изискват специални температурни условия.
    Едно хубаво Българско изобретение е съчетанието на десет билки в сиропна форма. Извлеченият по съобразен със спецификата на билките технологичен начин, наименованието му е : БИОНТУС   Комбинирането на тези дестет билки води до взаимоизгодно допълване на активните вещества и на синергизъм в действието им. С това комбиниране ефекта върху горните дихателни пътища е омекотяващ, отхрачващ, засилващ имунната система както на горните дихателни пътища така и на целият лигавичен тракт. Витамините, минералите и киселините имат антиоксидантни качества .   Сироп „Бионтус“ е изключително подходящ за следните заболявания :
  • При възпаление на лигавицата на устната кухина, гърлото и дихателната система.Въздейства ефективно при афти в устната кухина при деца, ушни болести и шум в ушите. Обикновенно това е доста трудно лечимо с лекарствените препарати, а със съропа „Бионтус” задържайки го по дълго време в устата лечението е бързо и доста приятно за децата.
  •  Активните вещества, които се съдържат във водният извлек на сиропа „Бионтус“ са: слузни вещества, сапонини, етерични масла, флавоноиди, катехинови танини, натриев бензоат, витамини, минерални соли и др. влиаят на лигавицата на червата здравословно и най вече на имунната система, тъй като чревните власинки и чревните жлези са богато пропити с лимфоцити. Разграждането на храната, идваща от стомаха, и всмукването на хранителните вещества се извършва в тънкото черво на човека от чревните власинки, които съставляват основната част на чревната лигавица . Подобрявайки лигавицата ние подобряваме работата на тънките черва, а от там и на имунната система на целият организъм. При хора преболедували грип, остро респираторно заболяване, бронхо плевмония, едномесечен прием на сироп „Бионтус“ засилва имунната истема на дихателните им пътища и най вече на белия дроб, като здравето им се възстановява и отшумяват симптомите на болеста им.
  • Съвремените лекарства не лекуват а само подтискат симптомиите на болестите, а това е фактор с които се удължава времето необходимо за оздравяването. За това е изключително важно приема на естествени билкови извлеци, като сироп „Бионтус“, които дават билкова енергия с която благоприятстват за добрия жизнен цикъл на имунната система на човека. Тя, а не лекарствата се справя с повечето заболявания. От силата на имунната система зависи дали и колко често ще боледуваме, а също и така колко бързо ще оздравееме.
  • При възпаление на бронхиалното дърво – трахея, бронхи и бронхиоли, това е така нареченият остър и хроничен бронхит. Болеста е съпроводена със суха кащлица, кихане, хрема, болки в гърлото. След двумесечен прием на сироп „Бионтус” горните симптомии изчезват и хроничният бронхит колкото и тежък да е той отзвучава, което много трудно се постига даже невъзможно с лекарствена терапия.
  • За лечение на бронхиалана астма, което представлява хронично възпаление на бронхите. Това е тежко заболяване съпроводено с хрипове, силна кашлица и спазми на бронхите до задушаване. След три месечно използване на „Бионтус“ резултатите са на лице, като спазмите, задушаването, кашлицата и хриповете отшумяват.
  • Сироп „Бионтус” дава много добри резултати при бронхо плевмонии като елиминира тежката дразнеща кашлица.
  • При възпаление на лигавичните пътища на червата, за лечение на остра и хронична диария. Това заболяване е вследствие силно възпаление на лигавицата на червата съпровеодено с потдуване на корема, гадене и неотложна нужда от дефекация. След десет дневен прием на сироп „Бионтус“ резултатите са следните - почти изчезване на по горе споменатите симптомии. За пълното оздравяване е необходим според силата и степента на заболяването две до три месечен прием на сироп „Бионтус“.
  • Профилактичният прием на сироп „Бионтус”, предпазващ от грип и множество вирусни забулявания, е по една лъжица дневно през зимният период.
 
                                         Автор : Румяна Христоскова
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bilkabg
Категория: Други
Прочетен: 29865
Постинги: 8
Коментари: 14
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930